ZAFER DUYGU

ZAFER DUYGU, Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden lisans (2007), aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstirüsi'nden mastır (2010) ve doktora (2015) dereceleri almıştır. ABD North Carolinada Duke Üniversitesi'nin Religious Studies Bölümü'nde TÜBİTAK destegiyle post-doktora yapmıştır. Felsefe ve Din Bilimleri alanında Doçent olmustur (2018). Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde ögretim üyesi olarak görev yapmaktadir. Evli ve bir çocuk babasıdır. Hristiyanlık konulu çalışmalar, seminerler, konferanslar ve katıldığı programlarla kamuoyunda tanınmaktadır. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmıs birçok makalenin yazarıdır.

İnciller Güvenilir Metinler midir? Metodolojik ve Karşılaştırmalı Analizler, İstanbul: Düşün Yayınları, 2020.
Süryânilerde Tarih Yazıcılığı, Mardin: Mardin Artuklu Üniversitesi Yayınları, 2020.
İsa, Pavlus, Inciller: Hristiyanlik Neden ve Nasıl Ortaya Çıktı?, Istanbul: Düşün Yayınları, 2018 (2. Bask, İstanbul: Düçüin Yayinlari, 2019).
Nikomedeia ve Hristiyanlik: ilk Bes Yüzyıl, İstanbul: Düşün Yayınları, 2018.
Kristolojiye Giris: Miafizit, Dyofizit ve Khalkedoncu Anlayışlar, (ed., haz., terc.,Kutlu Akalun'la birlikte), İstanbul: Divan Yayınları, 2018.
Süryani Literatürü, (ed., haz., terc., Kutlu Akaln'la birlikte), Mardin: Mardin Artuklu Üniversitesi Yayınları, 2018.
Hristiyanlik ve İmparatorluk: Geç Antikçağ da Kilise-Devlet İliskileri ve Kristoloji Paradigmalar, İstanbul: Divan Yayınları, 2017.
Süryâni Tarih Yazıcılığında Geç Antikçağ: Hristiyanlık, İslam, Siyasi Tarih, İstanbul: Divan Yayınlariı, 2016.
İslâm ve Hristiyanlik: Hristiyanlara Göre İki Dinin Karşılaşması ve İlk Etkileşimler İstanbul: Timaş Yayınları, 2021.