AYŞE ACAR

AYŞE ACAR, 10 Ağustos 1974’de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra 1996 yılında Sabah Gazetesi'nin reklam departmanında işe başladı. Sonraki yıllarda NTV ve Vatan Gazetesi'nin reklam departmanlarında yönetici olarak çalıştı.
Kariyerini değiştirmesine yol açan olay, 2004 yılında ikizlerine hamile kalmasıyla gerçekleşti. Yazı işlerindeki arkadaşlarına hamilelik maceralarını anlatırken, kendini hafta sonu eklerinde köşe yazısı yazarken buldu.
Ayşe’nin İkizleri’nin ilk yazısı Vatan Gazetesi'nde 11 Eylül 2004’de yayınlandı ve çocukları Defne ile Ege'nin ilkokula başladığı 2011 yılına kadar sürdü. Bu süre zarfında, bu köşede tüp bebek tedavisi, prematüre doğum, hamilelik, bebeklik ve büyüme dönemlerini kapsayan her konuda, makaleler yazdı; alanında uzman doktorlarla röportajlar yaptı.
Nisan 2009'da "Anneee! Anne oluyorum!" isimli ilk kitabı yayınlandı.
2007-2011 yılları arasında Vatan Gazetesi'nin hafta sonu eklerinde spor, sanat, siyaset, iş, moda dünyasının etkili isimleriyle röportajlar yaptı.
2011 sonrası farklı medya grupları için serbest çalışmaya devam eden Ayşe Acar, şu anda Kanada'nın Vancouver şehrinde ikizleri Defne, Ege ve dört ayaklı çocuğu Mişka ile birlikte yaşamaktadır.