İLKAY GÖK

Gıda Mühendisliği alanında Doktorasını tamamladıktan sonra Gaziantep mutfağı ile ilgili Uluslararası projeler gerçekleştirmiştir. İlk olarak Paris'te Moleküler Mutfak üzerine, İtalya'da İtalyan Mutfak eğitimi, İsviçre'de Moleküler Mutfak Uygulamaları eğitimlerini ve Pekin'de Çin Mutfağı eğitimini tamamlayarak mutfak bilgilerini oldukça geliştirmiştir.

Ayrıca Türk Mutfağı üzerine de araştırmalar ve projeler yapmıştır. Antep'te Doğu ve Güneydoğu'nun ilk Gastronomi derneğini kurarak federasyonla çalışmıştır. İlk devlet üniversitesi, Gastronomi Bölümü'nü Antep'te kuran İlkay Gök, Türkiye'nin ilk Gastronomi Yüksek Lisans programını açmıştır.

Hala İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanlığı, Gastronomi Yüksek Lisans Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Beef&Fish, Breakfast ve Kahve dergilerinin danışma kurulu ve yazarıdır.


Email_Logo

SOFOS
Tarih Gezi Kültür

Seyahat programlarımızı ve etkinliklerimizi takip etmek için e-bültenimize üye olabilirsiniz.