ZAMANIN ÖTESİNDEKİLER - MEVLÂNÂ - (yüz yüze / çevrimiçi)

17.12.2023

SEMİH CEYHAN, İstanbul’da doğdu (1973). Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu (1995). Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Abdullah Salâhî Uşşâkî’nin Vücûd (Varlık) Risâleleri” başlıklı teziyle yüksek lisansını (1998), Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “İsmail Ankaravî ve Mesnevî Şerhi” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı (2005). Tunus (1996) ve İngiltere’de (2002) dil ve alan çalışmalarında bulundu. TDV İslâm Araştırmaları Merkezi’nde araştırmacı olarak çalıştı (2006-2013). 2012’de doçent ve 2020’de profesör olan Semih Ceyhan şu an Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Tasavvuf düşüncesi ve kültürü tarihi üzerine yayınlanmış çalışmaları mevcuttur.

SEMİNER İÇERİĞİ:
İyi bildiğimizi düşündüğümüz tarihe yön veren büyük isimlerin yaşam öykülerinin peşine düşeceğimiz bir seminer programı.. Biyografik bir çalışma olarak planlanmış olan etkinlik ayda bir konu edilen dehanın doğum ya da ölüm yıldönümleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Yaşam öyküleri, kişilik özellikleri, tarihe yön vermeleri ve dehaları… Fazla bilinmeyen ama bizi onlara daha fazla yakınlaştıracak anekdotlar ve detaylı bir okuma ile uzmanları tarafından görsel sunumlar eşliğinde online olarak anlatılacaktır.

Zamanın Ötesindekiler serimizin bu ayki konuğu Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî!

Mevlânâ Celâleddin Rûmî, 13. yüzyılda yaşamış önemli bir mutasavvıf ve filozoftur. 1207'de bugünkü Afganistan, Belh'de doğan Mevlânâ’nın öğretileri ve eserleri, tasavvufta derin köklere sahiptir. Sevginin, birliğin ve ruhsal aydınlanma arayışının önemini vurgulayan Mevlânâ, felsefesini ilahi aşk kavramı ve ruhun ilahi olanla birleşmesi etrafında şekillendirir. Mevlânâ’nın fikirleri sadece İslam dünyasını etkilemekle kalmaz, farklı coğrafyalarda birçok araştırmacının dikkatini ve ilgisini çeker. Mevlânâ öğretileri insanların iç erdemlerini keşfetmeleri, manevi aydınlanma ve evrensel sevgi gibi kavramlarla günümüzde hala canlılığını korur.

Sofos olarak Mevlânâ Celâleddin Rûmî’yi vefat ettiği günde, 17 Aralık, Prof. Dr. Semih Ceyhan ile konuşuyoruz.

Tek Oturum
17 Aralık Pazar
20.30-22.00

Seminerimiz sadece hem yüz yüze hem çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
Tek oturumluk seminer ücreti 750 TL'dir.
SOFOS gereklilik halinde programı iptal etme, erteleme, mekanı veya konuşmacıları değiştirme hakkını saklı tutar. Bu sebeplerden doğacak zararlardan sorumlu tutulamaz.

Kesin kayıt yaptırıp çevrimiçi olarak katılacak misafirlerimize whatsapp üzerinden nasıl bağlantı kuracakları, bağlantı linki, ID ve şifre gibi bilgiler iletilecektir.

KAYIT ve KATILIM SÜRECİ

1) REZERVASYON butonunu tıklayınız,
2) Ekrana gelen formu doldurup KAYDINIZI yaptırınız,
3) KESİN KAYIT yaptıran misafirlerimize bağlantı ve katılım bilgilendirmesi gelecektir.
4) Seminer başlangıcına 20 dakika kala tarafınıza ID kodu ve şifre gönderilecektir.

ZOOM programı web tabanlıdır, Aynı zamanda mobil telefonlarınızdan uygulama indirerek kullanabilirsiniz,
Her türlü sorunuz için 0 216 310 00 50 numaralı telefondan ve info@sofos.com.tr mail adresinden destek alabilirsiniz.

YASAL UYARI

SOFOS tarafından online düzenlenen bütün seminerlerde ses ve görüntü kayıtlarına, metinlere, etkinliğe kayıtlı kişiler dışında erişilmesi; seminerlerin kopyalanması, çoğaltılması, üçüncü kişilerle paylaşılması, ticari amaçla kullanılması, para karşılığı satılması, izinsiz olarak tamamının veya bir kısmının herhangi bir mecrada kullanılması, yayımlanması, paylaşılması kişisel ve kurumsal haklarımız ile kanun ve mevzuat hükümlerine aykırıdır ve suç unsuru teşkil eder. SOFOS ve anlatımı yapan kişiler her türlü hukuki ve tazminat hakkını saklı tutmaktadır. ©️ SOFOS©️SEMİH CEYHAN

Online gerçekleştirilen seminerler ile ilgili olarak SOFOS dijital arşiv, kayıt linki ve bilgi paylaşma konusunda herhangi bir sorumluluk üstlenmemektedir. Seminerlere zamanında katılmak, kayıt paylaşımı yapılan seminerlerde kayıtları zamanında dinlemek – izlemek ve link mesajlarındaki yasal uyarılara göre hareket etmek tamamen sizlerin sorumluluğundadır.

SOFOS günübirlik İstanbul gezileri, çevrim içi veya yüz yüze etkinlikleri ve seminerleri için 72 saat öncesine kadar olan iptallerde bakiye iadesi yapılır yahut SOFOS'un başka bir programına aktarım mümkündür, 48 saat kala olan iptallerde ödemenin %60’ı kesilir ve kalan %40 iade edilir. Veya % 40 tutara denk gelen meblağ SOFOS'un başka bir etkinliğine aktarılabilir. Son 24 saat içerisindeki iptallerde iade yahut bir başka bir programa aktarım söz konusu olmaz. Ödeme yapan veya kesin kayıt yaptıran katılımcılar bu süreleri ve şartları kabul etmiş sayılırlar. Katılımınız iptal etmeniz durumunda yukarıdaki süreleri dikkate alarak info@sofos.com.tr adresine e-posta olarak ya da 0 546 568 11 43 numaralı telefona detayları SMS mesajı veya whatsapp mesajı ile bildirmeniz gerekmektedir.



Tarih: 17.12.2023

Saat: 20:30 - 22:00

Yer:SOFOS / ZOOM ile ONLINE

Katılım Ücreti: 750 TL